Παραδοσιακά Ελληνικά Χωριά

Εξερευνήστε τα γραφικά χωριά

Μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ρόδου είναι κρυμμένες στα ορεινά χωριά, μακριά από τους κοσμοπολίτικους οικισμούς κατά μήκος της ακτής.

Λάρδος

Το χωριό Λάρδος βρίσκεται 54 χλμ από την πόλη της Ρόδου. Είναι ένα όμορφο χωριό με ένα συντιβάνι στη μέση του χωριού, με πολλές ταβέρνες και καφενεία και τοπικά μαγαζιά. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα μικρά μονοπάτια και τους ελαιώνες που συνθέτουν το όμορφο περιβάλλον αυτού του χωριού. Η Λάρδος είναι ένα μέρος με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και αξίζει να δείτε τα ερείπια του Βυζαντινού Κάστρου της Λάρδου ή του γυναικείου μοναστηριού της Παναγίας. Η Λάρδος διαθέτει όλων των ειδών τις εγκαταστάσεις που ο επισκέπτης θα μπορούσε εύκολα να βρει σε έναν σύγχρονο προορισμό διακοπών.

Λίνδος

Το όμορφο χωριό της Λίνδου είναι ένα από τα πιο ελκυστικά και όμορφα χωριά της Ρόδου και βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας, στην ανατολική ακτή του νησιού. Δεσπόζει μια μαγευτική και επιβλητική ακρόπολη την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε. Η ομορφιά της Λίνδου οφείλεται στην όμορφη τοποθεσία της στην πλαγιά ενός λόφου, όπου δεσπόζει η ακρόπολη, και με θέα σε έναν γραφικό κόλπο, αλλά και στο ίδιο το χωριό που έχει χτιστεί αμφιθεατρικά και είναι γεμάτο ασβεστωμένα σπίτια με βοτσαλωτές αυλές. , στενά σοκάκια και κτίρια επηρεασμένα από τη βυζαντινή, μεσαιωνική, αραβική και ροδιακή αρχιτεκτονική. Εκτός από την πανέμορφη ακρόπολη που μπορείς να φτάσεις με τα πόδια ή με γαϊδουράκι, αξίζει να δεις το παλιό θέατρο της Λίνδου, λαξευμένο σε βράχο και το δωρικό ιερό της Αθηνάς της Λινδίας.

Πεύκη

Το όνομα Πεύκη προέρχεται από την αφθονία των πεύκων που περιβάλλουν το χωριό. Σε έναν όμορφο κόλπο, οι ντόπιοι δικαίως είναι περήφανοι για το σπίτι τους. Ο Πεύκος είναι πιο χαλαρός από τη γειτονική Λίνδο. Αλλά ο Πεύκος προσφέρει ό,τι μπορείτε να επιθυμήσετε, όμορφες παραλίες, μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά και ευρωπαϊκά εστιατόρια και μπαρ.